Senioren fitheidstest

Senioren Fitheisdstest

Fitheidstest

Op 8 juni orgainssert De Sus samen met de buurtsportcoch een Fitheidstest in dorpshuis De Zwaan in Uitgeest. De Fitheidstest is gratis, maar aanmelden is wel verplicht.

De helft van de senioren boven de 55 jaar is niet of onvoldoende lichamelijk actief. Bewegen houdt mensen langer fit en zelfredzaam. Botten en spieren blijven sterk en de conditie blijft op peil. Regelmatig bewegen is gezond en voorkomt veel chronische aandoeningen. Naast fysieke voordelen verkleint bewegen het sociaal isolement voor ouderen.

Waarom een fitheidstest voor senioren?

• Om te beoordelen of de spierkracht, lenigheid en het uithoudingsvermogen voldoende zijn voor de normale dagelijkse activiteiten
• De mogelijkheid bieden om op basis van de uitkomsten een advies op maat te kunnen geven om spierkracht en uithoudingsvermogen te trainen en daarmee te verbeteren
• Om een indruk te krijgen van de totale belastbaarheid en eventueel aanwezige beperkingen en/of aandoeningen

Wat is het doel?


De test bestaat uit verschilende onderdelelen zoals bijvoorbeeld een bloeddrukmeting, lengte- en gewichtsmeting, lenigheidstest, uithoudingsvermogentest en knijpkrachttest. Ook worden er een aantal vragenlijsten afgenomen. Na afloop van de test krijgen deelnemers op basis van de uitslagen een advies van een bewegingsdeskundige.

 

Fitheidstest

Prijs: GRATIS
Leeftijd: 55+
Doelgroep: Senioren
Nog beschikbaar: 25
Datum Tijd Locatie
08-06-2023 10:30 tot 12:30 uur Dorpshuis De Zwaan
Middelweg 5
1911 EA Uitgeest

Contact

Hollandsport BV

Adrie Visser