SportKarate

SportKarate

Karate is een sport die positieve invloeden heeft op de motoriek, discipline, concentratie en het doorzettingsvermogen. Karate kan beoefend worden als zelfverdediging, recreatiesport en wedstrijdsport. Als zelfverdediging is het één van de meest effectieve vechtsporten en versterkt het je weerbaarheid. Maar karate is vooral leuk om te doen!

In Uitgeest wordt SportKarate gegeven. Deze moderne vorm van karate kenmerkt zich door een dynamische, praktische manier van bewegen ondersteund met fysieke vaardigheden, zoals coördinatie en (explosieve) kracht. Uiteraard wordt er ook veel aandacht gegeven aan diverse technieken die ook worden getraind op stoot- en schopkussens. Het SportKarate is erkend als discipline door de Karate-do Bond Nederland (de KBN). De KBN is aangesloten bij NOC*NSF.
De lessen zijn op dinsdagmiddag van 15:30-16:30 voor de jeugd 6 tot 11 jaar en van 16:30-17:30 voor de jeugd vanaf 11 jaar.

De lessen worden gegeven in de Basisschool De Wissel. Het adres is De Hoop 3, 1911 KX Uitgeest.

De lessen worden verzorgd door Patrick Brinkhof (1e dan SportKarate), een les van Patrick is altijd erg leuk! De lessen staan onder supervisie van René Oerlemans. Hij is rijks erkend-karateleraar, 5e dan, en hoofdtrainer karate van de bekende KARATE-school KENAMJU te Haarlem. René Oerlemans is docent geweest op de lerarenopleiding en bondscoach van het nationale seniorenteam.

In de periode van 26 februari tot 26 april 2024: Meld je aan voor 2 proeflessen via info@karatekenamju.nl of info@sportkarate.nl 

 

 

Contact

Karate Kenamju

Wim van Ladesteijn

De Hoop 3
1911 KX Uitgeest